Omgeving

boskleinHet Leyense bos in de herfst.

Op 5  minuten loop afstand. Marjan zou niet meer zonder kunnen en ook niet zonder hond

boskl

duin
mijn favoriete foto van de Soesterduinen. Nog even en uit de mist doemen de heksen op…

We zouden ons in Afrika kunnen bevinden, maar we zijn nog steeds in de Soesterduinen, met leeuwen “just around the corner”

tak

leeuw

§

De beukenburg laan in de herfst van 2012. De laan, die ik 4 dagen in de week doorkruis. Een mooiere fietsroute naar mijn werk heb ik nooit gehad. Nog 4 maanden en dan hoort die route tot het verleden, ik zal er dan alleen nog komen in de zeeen van vrije tijd die ik dan heb.

beukenburg

De ICT afdeling waar ik werk, wordt wellicht verplaatst, dan zou die mooie route al so wie so tot het verleden behoren.

Ik ben ondertussen sinds 2013 gepensioneerd, de laan blijft mooi wel met de “Eikenprocessie rups

§

Al tijden kom ik op de fiets langs een geheimzinnig schuurtje tegenover de ingang van de begraafplaats Den & Rust. Het lijkt zo het eerste gezicht niet bij een huis te horen. De laatste keer dat ik er langs fietste gingen de deuren open en wat kwam er tevoorschijn ?

vwvoor

Een soort safari kever met brilletje… Mijn collega Jeroen (een kever kenner bij uitstek) gaf het volgende commentaar:

Het is denk ik geen echte KDF wagen, misschien zelfs geen originele bril. Volgens het RDW is hij voor het eerst in 1966 op kenteken gezet, terwijl begin jaren 50 de brilletjes al werden vervangen door ovalen.

De lak op de kever zag er ongeschonden uit. Ik had het karretje wel wat beter willen bekijken maar de mannen hadden haast. Zij hadden zich ook in een soort safari tenu gestoken, waarschijnlijk op weg naar een VW meeting die dat weekend ergens in de Betuwe werd gehouden.

Maar goed ik weet nu wat er in schuurtje staat. De kever wordt angstvallig verborgen gehouden, wellicht omdat deze hele oude wagentjes erg veel geld waard zijn.

vwachterEen imperiaal, hadden ze dat in die tijd wel ? Zo ook een trekhaak ? Een schop om de boel uit te graven, daar kan ik me nog wel wat bij voorstellen. Achteraf bedenk ik me, dat de mannen misschien wel zo’n haast hadden om weg te komen omdat hun autootje ontmanteld kon worden…

§

Reclame bord op de Gezichtslaan in Bilthoven gezien Moet in Bilthoven “Noord” wel een markt voor zijn, als ik kijk naar de gerimpelde welgestelde middenstand die ik hier zie rondschuiven

botox3