Webs

Ger de Roos

Wie kent hem nog ?  Wij vonden het zeer de  moeite waard een website te maken van onze vader en zijn verleden als bandleider van verschillenden orkesten.Dus voor de “ouwgies” onder ons: Hier klikken

§

Websites maken vind ik leuk werk. Belangrijk daarbij is dat er een onderwerp aanwezig is in de vorm van tekst en illustraties.
Het schimmentheater van de “schimmen dames” leende zich daar uitstekend voor

Ik heb websites gemaakt in verschillende programma’s. Begonnen met Adobe Dreamweaver en toen Xara Designer Pro en nu dan in WordPress. Alle programma’s hebben zo z’n voor en nadelen.

DreamWeaver voor de gevorderde met een schat aan mogelijkheden, maar zeker niet te gebruiken zonder er een cursus aan te besteden. Kennis van de HTML taal is in dit programma mooi meegenomen. Je loopt met wat ingewikkelder programma’s het risico meer met alle in’s en out’s van het programma bezig te zijn dan met de content. Dit resulteert wel in een hoop uren die erin gestoken moeten worden.

Toen met Xara Designer Pro aan de slag. Makkelijker programma, kant en klare sjablonen en weinig kennis van HTML vereist, waardoor weer aandacht voor de content vrij komt. Het is natuurlijk leuker om van eigen gemaakte ontwerpen gebruikt te maken, enige creatieve inslag is wel vereist.

Ondertussen is de schimmen site overgenomen door Nico Spilt. Die heeft hem aangepast voor WordPress

https://www.schimmentheater.nl/

§

Jim van der Woude. De man van elastiek. Vele optredens van hem gezien. De humor van hem ben ik nog nooit ergens anders tegen gekomen. Jammer genoeg horen we nog weinig van hem. Hij zal ondertussen ook wel strammer zijn. Dus dit wel een terechte link

http://www.youtube.com/watch?v=8baDFrj6-fM.

Ik hoop dat deze link er tot in de lengte van dagen blijft op staan

 images

§

En dan de onbewoonde eilanden. Merkwaardig, waarom verlaten de bewoners die eilanden. Sommige zijn geschikt om er een film te doen afspelen of er een roman te schrijven. De verhalen die zich er afgespeeld hebben, allemaal verdwenen met de bewoners. Of zullen er nog overlevenden zijn die verhalen kunnen vertellen over het hoe en waarom ?

http://www.theworldgeography.com/2012/06/9-abandoned-islands-where-time-has.htm

Een van de plekken uit de bovenstaande site. Alfred’s Hitchcock  “The Birds” lijkt het wel

§

Leuk initiatief

http://www.avondwandelingen.nl